Kontaktujte nás

Ako si vybrať správny typ garážovej brány?

Ako si vybrať správny typ garážovej brány?

, DIAMAT, s.r.o.
Tagy: vyber garazovej brany, hormann, sekcna brana, sekcionalna brana, rolovacia brana, vyklopna brana

Ako si vybrať správny typ garážovej brány?

Ak premýšľate o garážovej bráne, mali by ste zvoliť najvhodnejší typ. Výber správneho typu garážovej brány závisí od niekoľkých faktorov ako napríklad dostupný priestor, bezpečnostné vybavenie, pohon, tepelno-izolačné vlastnosti a v neposlednom rade samotný dizajn. Všetky faktory je potrebné dôkladne zvážiť pre Vašu maximálnu spokojnosť. Máme pre Vás typy najčastejšie vyberaných garážových brán a ich charakteristík, ktoré Vám môžu pomôcť pri rozhodovaní.

Ako prvú by sme Vám radi predstavili sekcionálnu garážovú bránu, ktorá je veľmi populárna. Skladá sa z vodorovných panelov, ktoré sa otvárajú zvislo nahor a sú umiestnené priamo pod stropom. Tento typ garážovej brány je výhodný ako z pohľadu zachovania priestoru vo vnútri garáže a pred garážou tak aj z pohľadu, že disponuje veľmi dobrými tepelno-izolačnými a protihlukovými vlastnosťami, čo je veľkou výhodou pokiaľ je garáž súčasťou domu. Pri plánovaní trebe prihliadať na rozmery garážového otvoru. Cenovo najdostupnejšie sú normované rozmery. Najväčší rozmer privátnej garážovej brány sa vyrába do šírky 6000 mm a do výšky 2250 mm. V neposlednom rade treba dbať na výber farebného prevedenia pri garážach orientovaných na južnú a juhozápadnú stranu. Odporúčame pri takej orientácie garáže vybrať svetlú farbu aby sme zamedzili ohybu jednotlivých segmentov (bimetalický efekt).

 

 

Druhou skvelou voľbou pre Vás môže byť rolovacia garážová brána, ktorá Vám zachová maximálny priestor v garáži. Dopraje Vám úložný priestor aj na strope garáže, kde si môžete uskladniť napríklad lyže alebo pneumatiky. Roluje sa do boxu umiestneného nad otvorom. V prípade rolovacích brán tvar montážneho otvoru, či je pravouhlý, skosený alebo so segmentmi nehrá žiadnu rolu, rolovaciu bránu prispôsobíme na každý otvor. Rolovacia brána sa môže montovať aj do otvoru aj pred otvor. Pri montáži pred otvor kastlík je priznaný. Tieto garážove brány sa vyrábajú na mieru, čiže pri projektovaní nie je potrebné prihladať na rozmery otvoru. (limitovaný sme len jedine s maximálnymi rozmermi) Tepeno-izolačné vlastnosti brány sú v porovnaní so sekcionálnymi bránami horšie.

 

Výklopná garážová brána je ďalším typom brány, ktorý si môžete zvážiť. Hodí sa najmä do garáží s nízkym stropom a do garáží, ktoré nie sú vykurované z dôvodu nižšej hodnoty tepelnej izolácie. V porovnaní so sekcionálnymi a rolovacími bránami Vám uberú zo šírky prejazdného otvoru. Tento typ brány sa otvára tak, že sa celý panel vyklápa nahor. Tu treba zohľadniť aj priestor pred garážou, pretože potrebuje dostatok miesta pre úplné vyklopenie aby ste mohli pohodlne používať výklopnú bránu.

Ak ani jedna zo spomenutých variant Vám nevyhovuje, máme pre Vás typ na do boku posuvnú sekcionálnu garážovú bránu, ktorá je určená pre mimoriadne montážne situácie. Je tvorená z takých istých panelov ako sekcionálna brána otváravá zvislo nahor, ibaže tu sú panely uložené horizontálne. Do boku posuvná brána sa otvára do strany, kde je veľkou výhodou voľný strop. Využíva sa najmä v garážach kde sú nízke stropy alebo kde sú vedené rúry a nie je možné nič kotviť do stropu.  

 

 

 

Rýchly kontakt

V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať. Radi Vám pomôžeme

Kontaktujte nás

Súvisiace blogy

Dobré dôvody pre výber vchodových dverí HÖRMANN

Dobré dôvody pre výber vchodových dverí HÖRMANN

23.06.2023

Galéria interiérových a vchodových dverí HÖRMANN

Galéria interiérových a vchodových dverí HÖRMANN

23.06.2023

Vybraté realizácie interiérových a vchodových dverí HÖRMANN

Galéria garážových brán HÖRMANN 2022

Galéria garážových brán HÖRMANN 2022

03.01.2023

Galéria vybraných realizovaných garážových brán HÖRMANN 2022

Ako pripraviť stavebný otvor pre montáž sekcionálnej garážovej brány Hörmann

Ako pripraviť stavebný otvor pre montáž sekcionálnej garážovej brány Hörmann

29.11.2022

Ak staviate nový dom s garážou alebo plánujete vymeniť starú garážovú bránu, pripravte sa na montáž v dostatočnom predstihu, aby ste predišli možným k ...