Kontaktujte nás

Typy garážových brán: ktorý je pre vašu garáž správny?

Máte problém pri výbere garážovej brány? V tomto článku si povieme o výhodách a nevýhodách jednotlivých typov.

, DIAMAT, s.r.o.
Tagy: garážové brány

Typy garážových brán: ktorý je pre vašu garáž správny?

Posuvné garážové brány sú zaujímavou alternatívou

Jednou z výhod posuvných brán je šetrenie potrebného priestoru pod stropom garáže. Tento priestor môžete využiť na uskladnenie rôznych vecí. Dobre vieme, že odkladacieho priestoru v dome nie je nikdy dosť.

Na tomto type garážových brán tiež oceníte možnosť čiastočného otvorenia. Táto funkcia vám ušetrí čas, ak si budete chcieť z garáže vybrať napríklad bicykel.

Dôležité je ale vedieť, že šírka vchodu do garáže musí byť väčšia. Treba totiž zabezpečiť priestor pre odsunutie brány.

Už ste premýšlali o výklopnej  garážovej bráne?

Pri výklopných bránach môžete pustiť uzdu svojej fantázii. Vyberte si u nás z vyše dvadsiatich modelov a rôznych materiálov. Praktické je aj to, že vám pri vjazde do garáže neprekáža rám brány. Ďalšou výhodou je nižšia cena a kratšia dodacia lehota oproti iným typom brán.

Ďalším z našich tromfov je vyše 50–ročná skúsenosť s týmto typom garážových brán. Stavte na kvalitu, spoľahlivosť a bezkonkurenčný vzhľad našich výklopných brán. 

Pri vyklápaní tiež potrebujete priestor pred garážou. Ak je tento priestor pred vašou bránou stiesnený, zvoľte radšej iný typ garážovej brány. Vyklapácie brány nie sú zateplené. Tento problém však môžete vyriešiť nainštalovaním izolačných dosiek.

Rolovacou garážovou bránou nič nepokazíte

Rolovacia garážová brána má výhodu v tom, že môžete parkovať priamo pred ňou a bez problémov ju otvárať. Technológia pohonu v našich bránach je tichá, spoľahlivá a nenáročná na údržbu.

Azda najväčšou výhodou rolovacích brán je fakt, že nezaberajú miesto pod stropom. Navíjací hriadeľ sa montuje na preklad zvnútra brány. Preto brána nepotrebuje žiadne ďalšie kovanie na zavesenie brány na strop.

Zaujímavou alternatívou je aj vonkajšia rolovacia brána. V tomto prípade sa brána montuje na vonkajší preklad, takže vám brána nezaberá žiadny vnútorný priestor garáže.

Sekcionálne garážové brány: stavte na eleganciu a univerzálnosť

Sekcionálne garážové brány sú pre svoj elegantný vzhľad a univerzálnosť veľmi obľúbené. Vďaka automatickým sekcionálnym bránam, ktoré sa otvárajú nahor, ušetríte priestor vo vašej garáži a zaručia vám pohodlný vjazd. Tento typ brán sa dá použiť pre každý typ garážového otvoru. Nezáleží, či je otvor vašej garážovej brány pravouhlý alebo skosený ani či má segmentový alebo kruhový oblúk.

Hormannbrany.sk

Ak si stále nie ste istí, ktorý typ garážovej brány si vyberiete, navštívte náš web alebo showroom, kde vám radi odpovieme na vaše otázky. V našich showroomoch si tiež môžete pozrieť funkčné vzorky brán. Samozrejmosťou je naša technická obhliadka na mieste stavby, aby inštalácia vašej brány prebehla bez problémov.

Rýchly kontakt

V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať. Radi Vám pomôžeme

Kontaktujte nás

Súvisiace blogy

Ako pripraviť stavebný otvor pre montáž sekcionálnej garážovej brány Hörmann

Ako pripraviť stavebný otvor pre montáž sekcionálnej garážovej brány Hörmann

29.11.2022

Ak staviate nový dom s garážou alebo plánujete vymeniť starú garážovú bránu, pripravte sa na montáž v dostatočnom predstihu, aby ste predišli možným k ...

7 krokov pri výbere brány

7 krokov pri výbere brány

03.04.2022

Poradíme vám, ako si správne vybrať bránu

Zazimovanie motorky v garáži – na čo nesmiete zabudnúť?

Zazimovanie motorky v garáži – na čo nesmiete zabudnúť?

14.12.2016

Naše milované motorky sú (nanešťastie) sezónna záležitosť. Niektorí šťastlivci majú možnosť jazdiť na svojej milovanej enduro mašine aj po celý rok. P ...

Pozrite si fotografie tých najštýlovejších rolovacích garážových brán

Pozrite si fotografie tých najštýlovejších rolovacích garážových brán

17.08.2016

Rozhodli ste sa pre výmenu garážovej brány, ale neviete si vybrať z toľkých možností? Nezúfajte! Dnes vám pomôžeme inšpirovať sa a zladiť vašu novú ga ...